Kepiye milih lampu gantung? Kepiye desainer kudu menehi saran marang pamilik?

Lampu gantung minangka cahya dekorasi sing dipasang ing langit-langit ing ruangan njero ruangan, misuwur ing ruangan njero ruangan sing amba lan mewah (hotel, aula pesta besar, lsp) lan ruang omah amarga cahya sing alus lan dekorasi sing kuwat. Advokasi ora ana lampu utama suwene wis pirang-pirang taun ora ngalangi pangguna sing seneng lampu utama - lampu gantung.

 

Dadi, kepiye desainer nyaranake lampu gantung sing cocog karo pemilik?

Kaping pisanan, pilih cara distribusi cahya sing cocog miturut kabutuhan nyata, amarga cara distribusi cahya sing beda bisa entuk efek cahya sing beda-beda. Utamane ing ruang komersial, lampu gantung ora mung kudu nggatekake dekorasi, nanging uga kudu nganggep sarat fungsional.

Kapindho, pilih cara angkat ing struktur ruang lan pilihan pribadi. Contone, sawetara langit-langit papan gypsum ora cocog kanggo nggunakake lampu gantung. Alasan material bisa uga gampang nyebabake retakan lan deformasi.

Gaya desain lampu gantung uga apik banget, luwih becik nggambarake gaya omah lan nampilake estetika pamilik.

Nyatane, lampu lan gaya desain padha karo wanita lan sandhangan. Kabeh mau kudu dicocogake kanthi wajar lan tliti. Aja cocog "dipeksa".

 

Yen ditrapake ing proyek tartamtu, bakal ana rong masalah umum:

(1) Pira pirang lampu gantung sing cocog?

Ayo dadi njupuk meja makan ing omah minangka conto:

Nalika jumlah panemune sithik lan ruang meja sithik: disaranake nginstal lampu gantung ing meja kanthi diameter 1.2m-1,5m kanggo njamin padhange lan swasana makan.

Mesthi wae, yen meja makan diameteripun luwih gedhe saka 2m, tegese papan kasebut cukup kosong. Ing wektu iki, lampu gantung gedhe utawa pirang-pirang lampu gantung cilik kudu diganti kanggo nyukupi kabutuhan cahya.

(2) Kepiye cara nemtokake dhuwur suspensi?

Tuladhane tabel makan ing omah. Dhuwur gantung saka lampu gantung dianjurake supaya udakara 700mm ing ndhuwur meja, lan ora kudu dhuwur banget utawa kurang banget. Dhuwur iki bisa njamin kita ora mengaruhi komunikasi normal nalika lungguh.

Sanalika, dhuwur suspensi iki dicocogake karo dhuwure meja panedhaan umum (750mm-780mm), saengga pandelenge wong lan dhuwure awak kandil kasebut level nalika ngadeg, lan ora gampang ndeleng stopkontak lampu gantung, nanging uga bisa nggawe lampu fokus ing meja.


Wektu kiriman: Nov-23-2020