Kaluwihan lan kekurangan lampu gantung lan lampu langit-langit

Ing proses dekorasi omah, pilihan lampu minangka tautan sing penting banget. Ing pasar dekorasi saiki, lampu utama bisa dipérang dadi rong jinis: lampu gantung lan lampu langit-langit. Rong jinis cahya kasebut nduweni ciri khas dhewe, sing uga ndadekake akeh wong ruwet nalika milih. Apa lampu gantung luwih apik utawa lampu langit-langit? Ayo ndeleng bareng.

 Kaluwihan lampu gantung

1. Dekorasi omah sing anyar, kabeh pengin dekorasi kanthi apik lan apik. Lampu langit-langit duwe kaluwihan dhewe, nanging gantung katon luwih apik.

2. Akeh jinis lampu gantung. Umume digunakake yaiku candeli lilin gaya Eropa, lampu gantung Cina lan lampu gantung kristal. Bisa dicocogake kanthi macem-macem gaya dekorasi omah.

3. Lampu gantung nyebar bolam kanggo nggampangake disipasi panas. Lan ninggalake jarak saka papan instalasi, sanajan dipasang ing bahan sing gampang kobong, bisa nyegah geni kanthi efektif.

 

Kaluwihan lampu langit-langit

1. Lampu langit-langit bisa langsung dipasang ing plafon, gampang dipasang, lan gayane luwes, sing bisa menehi roso cerah lan cerah.

2. Lampu langit-langit ora duwe syarat utama kanggo dhuwur ruangan, sing bisa ngindhari rasa depresi ruang. Malah distribusi cahya, pangopènan lan reresik sing gampang, lan kinerja larang.

3. Lampu langit-langit gampang dibersihake, lan saiki sawetara lampu langit-langit LED duwe fungsi sing ngowahi warna, sampeyan bisa ngganti lampu sing adhem lan anget miturut kekarepan kanggo nggiring swasana njero ruangan.

 

Apa poin sing kudu dipikirake nalika milih lampu?

1. Area:

(1) Kanggo apartemen cilik, kamar tamu lan kamar turu diwatesi kanthi wiyar. Nalika milih lampu lan lantern, kanthi premis kepenak cahya sampeyan, sampeyan bisa milih lampu langit-langit moderat, yen ora, ruangan ing njero ruangan bakal katon rame banget.

(2) Lampu kristal utawa lampu langit-langit gedhe bisa dipilih kanggo apartemen utawa villa gedhe. Ora mung bisa dekorasi omah kanthi apik, nanging sumber cahya uga kepenak banget.

 2. Dhuwur:

(1) Lampu gantung biasane kudu luwih saka 40 cm supaya efek sing luwih apik. Sanalika, dhuwur instalasi lampu gantung kudu ora kurang saka 2,2 meter saka lemah.

(2) Lampu langit-langit kudu dipilih kanggo kamar kanthi dhuwur lantai kurang saka 2,8 meter; kanggo kamar turu kanthi dhuwur omah 2,8-5 meter utawa luwih, lampu gantung sing kandel bisa dipilih.

 3. Gaya:

Biasane gaya dekorasi mewah lan rumit cocok kanggo lampu gantung kanthi bentuk sing kompleks lan warna sing cerah; dene gaya dekorasi sing sederhana luwih cocog kanggo lampu langit-langit kanthi bentuk sing sederhana lan warna murni.

 

Lampu ora mung digunakake minangka alat cahya kanggo nyedhiyakake sumber cahya lan lampu tambahan, nanging uga barang-barang hiasan sing ora bisa diabaikan ing omah. Mula, pilihan lampu kudu digabung karo macem-macem elemen dadi pilihan sing paling ilmiah ing wiwitan.


Wektu kiriman: Apr-22-2021